Οι κάτοικοι πλέον πετούν αβγά στους τουρίστες που φωτογραφίζονται στα σκαλιά του «Joker»


Ο κακός χαμός γίνεται πλέον στο Μπρονξ από τουρίστες που κάνουν καραγκιοζιλίκια…

Τα σκαλιά στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης όπου χόρευε ο Τζόκερ έχουν πλημμυρίσει από κόσμο που τρέχει να χορέψει και να φωτογραφηθεί εκεί – πολλοί μεταμφιεσμένοι στον ήρωα της ταινίας.

Mέχρι πριν από λίγο καιρό σιγά μη πήγαινε στο «κακόφημο» Μπρονξ τουρίστας που επισκεπτόταν τη Νέα Υόρκη. Τώρα όμως συρρέουν στα σκαλιά που τόσο μεγάλο συμβολισμό έχουν στο φιλμ.

Οι κάτοικοι, ασυνήθιστοι σε τέτοια βαβούρα, έχουν απηυδήσει

«Δεν έρχεστε στο μαγαζί μου να ξοδέψετε ένα δολάριο, αλλά με ξυπνάτε τα βράδια με την γ..μένες φωτογραφίες σας; Γ,,,μένοι τουρίστες!» φώναξε ένας από αυτούς, πετώντας αβγά σε τύπο που τον ξύπνησε από τα μεθυσμένα ουρλιαχτά χαράς όταν ανακάλυψε τη σκάλα και έβγαζε φωτογραφίες με το φίλο του.

Διαβάζω πως η περιοχή είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές του Μπρονξ (για αυτό και οι παραγωγοί την επέλεξαν ως το σπίτι του «Joker») και μπορούμε να καταλάβουμε γιατί όλο αυτό το πανηγύρι έχει ενοχλήσει τους πραγματικούς Jokers αυτής της ζωής.

Σε μία πιο ήπια προσπάθεια διαμαρτυρίας, μάς το εξηγούν με ένα φυλλάδιο που κόλλησαν στην αρχή της σκάλας: «Εδώ μένουν άνθρωποι. Σας παρακαλούμε πολύ να μην μεταχειρίζεστε αυτή τη γειτονιά και τους κατοίκους της ως φωτογραφικό κάδρο.»

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη σκάλα χρησιμοποιήθηκε σε χολιγουντιανή ταινία. Το ίδιο έγινε και το 1973 στον Εξορκιστή. Και τότε έγινε πόλος έλξης τουριστών για χρόνια…

Μέχρι και πριν από ένα μήνα ήταν ακόμα γνωστές ως «οι σκάλες απ’ τον Εξορκιστή».


Like it? Share with your friends!

2.6k shares