Αποδείχθηκε πως όσοι στολίζουν από νωρίς για Χριστούγεννα, είναι και οι πιο ευτυχισμένοι!


Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα, αυτό για το οποίο ανυπομονούμε κάθε χρόνο, εμείς οι Χριστουγεννόφιλοι, είναι η περίοδος προ-Χριστουγέννων κι όχι τόσο οι ημέρες των γιορτών αυτές καθαυτές.

Ξέρουμε άλλωστε ότι από τις 25 Δεκεμβρίου και έπειτα έχουμε μια Πρωτοχρονιά να χαρούμε ακόμα και μετά… τέλος. Του χρόνου πάλι..

Έτσι, όλη εκείνη η φάση των προετοιμασιών, το στόλισμα στο σπίτι, οι φωτισμένοι δρόμοι και οι γιορτινές βιτρίνες, είναι κάτι για το οποίο ΖΟΥΜΕ όλο το χρόνο! Ω ναι!

Οπότε αν εμείς οι λάτρεις των Χριστουγέννων δείχνουμε λίγο υπερβολικοί, επειδή μπαίνουμε από νωρίς στο πνεύμα, μη μας παρεξηγείτε. Βασικά τι να παρεξηγήσετε; Κάντε κι εσείς το ίδιο!

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα, αυτό για το οποίο ανυπομονούμε κάθε χρόνο, εμείς οι Χριστουγεννόφιλοι, είναι η περίοδος προ-Χριστουγέννων κι όχι τόσο οι ημέρες των γιορτών αυτές καθαυτές.

Συγκεκριμένα, ο McKeown, αναφέρει πως:

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος θέλει να στολίζει από νωρίς, ο πιο κοινός ωστόσο είναι είτε για να ξαναζωντανέψει τη μαγεία του παρελθόντος ή για να αναπληρώσει τον καιρό εκείνο που δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία.

McKeown

«Σε έναν κόσμο γεμάτο άγχη, ο κόσμος θέλει να έρχεται σε επαφή με πράγματα που τον κάνουν χαρούμενο. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση το καταφέρνει, καθώς ξυπνά στους ανθρώπους δυνατά συναισθήματα από τα παιδικά χρόνια.»

«Η συγκεκριμένη διακόσμηση αποτελεί μια άγκυρα ή ένα μονοπάτι προς όλα εκείνα τα παιδικά συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού. Το να ξεκινάς από νωρίς λοιπόν το στόλισμα, επεκτείνει τον ενθουσιασμό αυτό!»

Επίσης, εκείνοι που επεκτείνονται κι εκτός σπιτιού με τη διακόσμηση, και τα λαμπάκια και τα στολίδια φτάνουν μέχρι την αυλή ή το μπαλκόνι, τείνουν να είναι πιο φιλικοί σαν άνθρωποι.

Όπως καταλαβαίνεις δηλαδή, μόνο καλά συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς για σένα που «βιάζεσαι» να μπεις στο πνεύμα.

Οπότε κατέβασε τις κούτες, πιάσε το στόλισμα, και γρήγορα, γιατί έχεις ήδη αργήσει!


2.6k shares